Кей Нишикори се сбогува рано-рано с надпреварата от сериите Мастърс 1000 в Маями. Петият поставен в основната схема японец допусна обрат и загуби във втори кръг от сърбина Душан Лайович – 2-6, 6-2, 6-3.

Първият сет започна по отличен начин за Нишикори, който проби подаването на по-непретенциозния си съперник в шестия и осмия гейм, за да спечели откриващата част. Във втория част обаче ролите се размениха и Лайович направи пробив в трети гейм.

Нов брейк в петия даде уверена преднина в резултата и въпреки че японецът върна един от двата пробива, той предаде сервиса си в седмия гейм и така равенството бе възстановено. Решителния момент в срещата дойде в седмия гейм на третия сет, в който Лайович проби съперника, а в последствие направи още един, с който затвори и мача в своя полза.

Така Нишикори се сбогува рано-рано с надпреварата, а Лайович ще чака победителя от двубоя между Ник Кирьос и Александър Бублик. За трети кръг се класирах още 19-ия в схемата Кайл Едмънд, 17-ия Николоз Басилашвили и 12-ия Милош Раонич, който продължи без игра към трети кръг след отказ на германеца Максимилиан Мартерер.

По-късно кампанията си за рекордна седма титла в Маями открива световният номер 1 Новак Джокович, който излиза срещу Бърнард Томич в 02:00 часа. /БГНЕС