Казахстанецът Александър Бублик елиминира водача в схемата Матео Беретини и се класира за полуфиналите на турнира по тенис на твърди кортове в Анталия с награден фонд 361800 евро.

Поставеният под номер 8 натурализиран руснак пласира 12 аса по пътя си към успеха над десетия в световната ранглиста Беретини със 7:6(6), 6:4 за 91 минути.

23-годишният Бублик навакса изоставане от 3:5 гейма в първия сет и от 2:4 точки в последвалия тайбрек, а във втората част реализира единствен пробив за 3:2, след което запази аванса си и спечели.

"Достигането до полуфиналите още в първата седмица от сезона, победите над двама топ играчи - Матео е десети в света, това е страхотно начало на сезона за мен", коментира 49-ият в света Бублик

За място на финала той очаква френския ветеран Жереми Шарди.

33-годишният Шарди спаси два мачбола в тайбрека на третия сет при обрата срещу номер 5 в схемата Ян-Ленард Щруф с 4:6, 6:2, 7:6(8) след малко повече от два часа и половина игра.

Щруф навакса изоставане от 1:4 гейма в третата част и стигна да възможности да победа при 6:5 и при 8:7 в тайбрека, но не успя.

"Щастлив съм. Беше много труден мач, а при мен имаше и малко умора от вчера", заяви французинът, който в неделя игра три тайбрека за успеха над италианеца Фабио Фонини.

Шарди достигна първи полуфинал в Тура от януари 2019 година в Бризбейн.

Поставеният под номер 2 Давид Гофен също продължава напред след 6:3, 6:2 над италианеца Стефано Травалия.

Гофен, 16-и в света, ще се изправи за място на финала срещу третия в схемата Алекс Де Минор, който елиминира грузинеца Николоз Басилашвили с 6:2, 6:4.