Испанецът Пабло Кареньо-Буста се класира за втория кръг на турнира по тенис на червена настилка от сериите "Мастърс" 1000 в Рим.

На старта на надпреварата поставеният под номер 11 Кареньо-Буста се справи със сърбина Ласло Джере с 4:6, 6:3, 6:1. Испанецът показа известни колебания само в самото начало на мача, но след това бе безгрешен и затвори двубоя след малко повече от 2 часа игра.

За втория кръг се класира и номер 12 в схемата Давид Гофен. Белгиецът нямаше никаква затруднения срещу участващия с "уайлд кард" италианец Салваторе Карузо и го елиминира след 6:4, 6:1.

В най-интересния мач за деня 20-ият в световната ранглиста Феликс Оже-Алиасим победи с 6:3, 6:7(5), 6:4 сърбина Филип Крайнович. Канадецът водеше с пробив във втория сет и сервираше за спечелването, но допусна пробив. Той имаше преднина и от 5:4 точки с минипроби в тайбрека, но позволи на Крайнович да спечели следващите три разигравания и да изравни резултата.

В решителния трети сет двамата тенисисти си размениха общо пет пробива, но три от тях се оказаха на сметката на Оже-Алиасим, който в следващия кръг ще играе със специалиста на Клей Диего Шварцман от Аржентина.

Американецът Райли Опелка пък се нуждаеше от само 67 минути, за да победи французина Ришар Гаске с 6:1, 7:5. Опелка наниза 18 аса в мача срещу едва два за Гаске, което му позволи да стигне до неочаквано лесния успех.

Наградният фонд на турнира в Рим е 2,6 милиона евро.