Борбата за участието на големите звезди в турнири, имащи претенции да стават по-силни с години, започва още след края на настоящото издание на дадената надпревара. Тази максима беше доказана от състезанието в Марсилия и поканата към Григор Димитров. 

Турнирът в южния френски град приключи преди няколко дни, но организаторите вече обясниха, че с цел за повишаване на нивото за 2016 г., вече са започнали разпращане на покани за след 12 месеца. 

Сред тях е и Гришо, който не участва във Франция сега. При това, организаторите са готови да му предложат дългосрочен договор за участие там, като му обещават сериозна конкуренция. 

"Искаме да имаме най-добрите състезатели. Можехме да го направим като в Доха - да извадим големите пари, да ги дадем на двама тенисисти и другите да са пълнеж. Но ние имаме друг подход."

"Стремим се да вземем възможно най-добрите играчи и да им предоставим достатъчно добри условия и конкуренция. Затова искаме и дългосрочни договори с тях. Сред исканите от нас звезди е и Григор Димитров", сподели организаторът на надпреварата Жан-Франсоа Кожоле.