Канада победи Германия и се класира за полуфиналите на отборния турнир по тенис АТП Къп с награден фонд 10 милиона долара, който се провежда в Сидни. Канадците спечелиха с 2:1 след успехи в срещите на сингъл.

В първия двубой Денис Шаповалов надделя над Ян-Ленард Щруф със 7:6(5), 4:6, 6:3, а във втория Феликс Оже-Алиасим победи олимпийския шампион и номер 3 в света Александър Зверев с 6:4, 4:6, 6:3 за 2:32 часа. В третия сет след 3:3 Оже-Алиасим спечели три поредни гейма и затвори мача.

"Хубаво е да победиш Зверев. Изиграх страхотен мач. Той е страхотен играч и ме е побеждавал няколко пъти преди, така че съм щастлив, че успях да взема успеха днес, особено за отбора. Започнахме трудно преди няколко дни, така че да завършим силно и да стигнем до полуфиналите е специално", каза Оже-Алиасим в интервюто си на корта.

За канадеца това е първа победа в кариерата срещу тенисист от топ 5 в света.

На двойки Кевин Кравиц и Тим Пютц постигнаха успех над Стивън Диес и Брейдън Шнур с 6:3, 6:4. След победата на Великобритания с 2:1 срещу САЩ, Канада се нуждаеше от успех срещу Германия, за да продължи на полуфиналите.

Така Канада завършва на първо място в група "С" и в спор за място на финала ще играе срещу защитаващия титлата си тим на Русия.

В другата среща от групата Австралия победи Франция с 2:1. В срещите на сингъл Артур Риндеркнех (Франция) победи Джеймс Дъкуърт със 6:4, 7:6(6), след което Алекс де Минор надделя над Юго Умбер с 3:6, 7:6(2), 6:1.

На двойки Джон Пиърс и Люк Савил надделяха над Едуар Роже-Васлен и Фабрис Мартен с 6:2, 5:7, 11-9.