Защитаващият титлата си от миналия сезон Камерън Нори (Великобритания) отпадна на полуфиналите на турнира по тенис на клей за мъже в Лион (Франция) с награден фонд 583 хиляди евро.

Поставеният под номер 2 Нори загуби от четвъртия в схемата Франсиско Серундоло (Аржентина) с 3:6, 0:6 за 73 минути.

Изненадата поднесе участващият с "уайлд кард" представител на домакините Артюр Филс, който елиминира номер 8 Брендън Накашима (САЩ) със 7:6, 4:6, 7:6(5) за 2:54 часа и ще играе за първи път на финал на турнир от АТП.

В полуфинален трилър 18-годишният французин се справи с тежки удари от страна на американеца и с крамп в края на третия сет, за да спечели най-голямата победа в кариерата си. Филс прави дебют в Тура на надпреварата в Лион. В десетия гейм на последната част той спаси мачбол, а в тайбрека успя да спечели последните две точки и да стигне до крайния успех.

"Това е удивително. Наистина съм щастлив от победата. Беше труден мач срещу наистина добър противник. Очаквам с нетърпение следващия двубой", каза Филс в интервюто на корта.

За Черундоло това ще бъде първи финал за сезона, а той ще се бори за втора титла в кариерата си след Бостад през миналата година. Двамата с французина не са се срещали досега.

Автор: Ива Кръстева/БТА