Сезонът в тениса свърши, но почивката в този спорт не е дълга. И докато нашата звезда Григор Димитров сега си почива от тежките изпитания през 2014 г., специалистите се надпреварват да анализират сезона му и да ссподелят какво според тях той трябва да подобри в играта си, за да стане още по-добър. 

Поредният материал за българската звезда се появи в сайта "Блийчър репорт". Наред с хвалбите за представянето на Гришо, в него има и препоръки какво да подобри в играта си за 2015 г., за да преследва върховете. Представяме ви анализа за Димитров на изданието:

"Кей Нишикори и Милош Раонич определено имат страхотно бъдеще, но Григор Димитров има таланта да им го присвои. Доста хора смятат, че той е човекът сред младоците с най-добрите удари в момента и най-богатия арсенал."

'Той може да праща спиращи дъха изстрели и на форхенд, и на бекхенд страната си. Дали ще забие топката в противниковото поле или ще направи фамозен слайс, Димитров разполага с всички оръжия."

"Той е пъргавият и подвижен младеж, който намери себе си през тази година. През януари стигна първия си четвъртфинал на турнир от Големия шлем в Австралия, а още през юли го подобри като стигна полуфинал на Уимбълдън."

"А към щипката успехи през годината бяха и титлите в Акапулко, Букурещ и Куийнс Клъб - всичките на различни настилки. През годината спечели 50 мача и загуби 18, което му помогна да завърши 11-и. Но трябва да се отбележи, че през повечето време беше в Топ 10."

"И все пак, какво трябва да промени този талантлив младеж в представянето си догодина, за да се изкачи още по-нагоре и да затвърди впечатленията? Определено трябва да е по-постоянен в изявите си."

"Въпреки че стигна далеч в Мелбърн и Лондон, отпадна още в първия кръг на Ролан Гарос и в четвъртия в Ню Йорк. Ахилесовата му пета е в Мастърсите. Там само два пъти премина третия кръг в девет участия."

"Затова ключът за него е да продължи да работи усилено. Фитнесът му вече е много по-добър, след като започна работа с Роджър Рашийд. Само му трябва да полира още малко играта си и успехите няма да закъснеят."

"Само един път Димитров да намери най-добрия си тенис по време на всеки мач, в който играе, и успехите му в Големия шлем няма да закъснеят", пише в анализа на "Блийчър репорт" за Гришо.