Късно снощи се изиграха първите осем мача от основната схема на силния Мастърс турнир на най-голямата аматьорска лига в България Интерактив тенис. Надпреварата се провежда на кортовете на Националния тенис център с участието на 106 мъже и жени от София и от страната. Най-оспорвана беше срещата между Иван Мечкаров и щастливия губещ Алекс Гошев. Двамата играха близо 3 часа и приключиха при 2:1 сета (6:3, 3:6, 6:1) за Алекс. Едиз Батран записа победа над Иван Митев, като това беше първата му среща след шампионската титла от Duni Tennis Holiday в началото на септември. За осминафиналите, след двусетови победи, продължават също Камен Новиков, Иван Златанов, Цветан Бешевишки, Цветан Иванов и Георги Петров.

За днес са насрочени още седем мача от първия кръг, а организаторите предвиждат сериозни сблъсъци. Срещите са сериозно изпитание за физиката и за психиката на тенисистите, защото са във формат 2 от 3 сета. За щастие времето все още е топло, а любителите на играта са добре дошли, за да наблюдават сблъсъците.

До края на седмицата трябва да се изиграят 2 и 3 кръг, а за другата седмица са предвидени полуфиналите и финалът. По традиция те ще се играят на Централния корт на Националния тенис център и със съдия на стол. Победителят в Мастърса ще спечели ваучер от Спорт Депо за 250 лв., а финалистът ще си тръгне с ваучер за 200 лв. Първото място дава и 1000 точки за годишната ранглиста на Интерактив тенис и е почти сигурна гаранция за участие във финалите на лигата през декември.

Всички резултати и предстоящи сблъсъци можете да следите тук.