Френският тенисист Максим Аму беше изгонен от организаторите на турнира заради, меко казано, невъзпитаното си и нахално поведение. Той неколкократно целуна против волята ѝ местна журналистка, която му взимаше интервю. 

Камерите уловиха съвсем ясно действията на похотливеца, който целуна журналистката Мали Тома, а когато тя направи засрамена гримаса и опита да го отблъсне, повтори целувката. След като отговори на въпроса ѝ, нахалникът я целуна за трети път, а самата репортерка опита да го отблъсне отново с ръка.

"Ако не бях в живо предаване, щях да го ударя с лакът на място, където да го заболи", сподели разочарованата журналистка, която приветства решението на организаторите да разкарат тенисиста. Все пак Аму намери сили да се извини за действията си. 

"Поднасям най-искрените си и дълбоки извинения на г-ца Тома за действията си. Прекарах страхотна седмица на Ролан Гарос и не удържах емоциите си. Всеки ден се уча как да ставам по-добър тенисист и по-добър човек", сподели Аму, но това не му запази акредитацията за турнира.