Иван Златанов спечели шампионската титла при напредналите в първия ITL Challenger, който се проведе в събота и неделя в ТК „18.82“. На финала той победи Цветан Иванов със 7:3 в тайбрек след равностоен мач и оспорвани разигравания. Със спечелените точки Иван се изкачи на първото място в ранглистата на Интерактив тенис и даде сериозна заявка за участие във финалите на аматьорската лига през декември.

"Мачът за титлата беше равностоен и поздравявам съперника ми за отличната игра", каза Златанов след като вдигна купата. "Турнирът беше отлично организиран, а мениджърът на ITL Ивайло Цанков отново показа, че знае как да печели феновете на тениса. Мачовете продължиха от 11 до 18 часа и нито един състезател не е чакал за срещата си повече от 5 минути. Това се случва рядко на аматьорските надпревари и е проблем за много играчи. Тук се знаеше точният час за начало на всяка среща и със сигурност форматът има бъдеще."

Първият ITL Challenger събра 72 играчи, разделени в две категории: ITL 250 и ITL 500. Шампион в събота стана Михаил Иванов, който победи на финала Николай Кечев. Отпадналите в първи кръг играха утешителен турнир, а всички участници имаха гарантирани най-малко два мача.

Програмата на Интерактив тенис продължава с Шестия вечерен турнир, който се играе в ТК „18.82“. Схемите при средно напредналите и напредналите все още са отворени, съответно до 21 и 28 юни.