13-годишният Иван Иванов се класира на четвъртфиналите на турнира от трета категория на ITF в Дубровник (Хърватия). Иванов постигна две победи убедителни победи, без да загуби сет. На старта Иван се наложи с 6:2, 6:2 над Лудовико Вакари от Италия, а във втория кръг елиминира с Павел Лагутин от Русия с 6:4, 6:3. За място на полуфиналите Иванов ще играе срещу Алехандро Аркила от Колумбия.

Българинът се подготвя за участието си на Мастърс турнира на най-добрите осем тенисисти в Европа до 14 годишна възраст. Състезанието ще се проведе в Монте-Карло от 26 до 28 октомври. Иванов е №1 в ранглистата при юношите до 14 г. на Тенис Европа и ще бъде поставен под №1 в схемата.

През тази година Иванов спечели титлите на два турнира от Тенис Европа проведени в България. Той триумфира на силния турнир от първа категория до 14 г. в Бургас и на турнира от трета категория до 16 г. на тенис център Санта Марина. Българинът спечели и трето място в първото издание в историята на турнира за юноши до 14 г. на Уимбълдън. В началото на годината Иван игра финал на турнира от Супер категория в Химки (Русия).

Иванов беше част от националния отбор за юноши на България до 14 г., който спечели седмо място на световното отборно първенство и трето място на европейското отборно първенство. Иван Иванов е състезател на ТК "Супер Спорт", гр. Варна, а негов треньор е Кристин Грозданов.