Шансовете на Франция в тенис турнира Хопман Къп угасват, след като французите претърпяха разочароваща загуба от Италия с 2-1 на турнира на смесени двойки.

Загубата означава, че френската двойка, включваща Ализее Корне и Жил Симон трябва да победи поставените под номер две в схемата на турнира Марат Сафин и Динара Сафина от Русия, за да имат някакъв шанс да се класират за финалите в петък. Италианският тим с Флавия Пенета и Симоне Болели, бе победен в неделя от руснаците и също остава в борбата за финалите с мач срещу аутсайдерите от Тайван. Корне победи Пенета с 7-5, 6-2, преди Симон да отстъпи с 6-3, 6-3 на Болели. След това на смесените двойки италианците надделяха с 6-4, 7-6(7/2).

„Чух добри новини тази сутрин, но загубих два мача, така че нищо не се промени“, коментира Симон своята нова шеста позиция в световната ранглиста. Независимо от това Симон заяви, че в оставащите няколко дни французите могат да се стегнат и да победят руската двойка в четвъртък. „Наистина искаме да играем на финал и ще дадем всичко в следващия мач“, заяви той. „Няма да се претоварвам много утре, за да съм готов за четвъртък, а и според мен Ализее играе перфектно, така че всичко ще е наред“, допълни още Симон. Досега най-доброто представяне на Франция в Хопман Къп е през 1998 година, когато французите са победени на финала от Словакия.