Италианският тенисист Даниеле Брачали частично призна, че е  участвал в уредени мачове по време на изслушване през  юридическите власти. "Той призна за някои неща, за други пък отрече", коментира  за АП прокурорът Роберто Ди Мартино. Брачали и партньорът му на двойки Потито Стараче са обвинени в корупция след прихванати разговори в Интернет, от които става ясно, че те продават мачове.

Двамата са сред играчите, които вече са били санкционирани  от Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) през 2007 и  2008 година с лишаване от състезателни права от 6 седмици до 9  месеца заради нелегални залагания. Стараче също така е засечен в "Скайп" при обсъждане на  манипулация на мача срещу Сковил Дженкинс (САЩ), загубен с 2:6,  2:6 в Нюпорт през 2007 година, както и на финала на турнира в  Казабланка през 2011 година, който в който той претърпя  поражение с 1:6, 2:6 от испанеца Пабло Андухар.  

В операцията "Последен залог" в Италия от средата на 2011  година насам над 100 души са разследвани от прокуратурите в  Кремона, Бари и Неапол за участие в манипулиране на спортни  състезания. Ди Мартино не пожела да коментира информацията, че бившият  шведски тенисист Томас Нидал също е заподозрян за вербуване на  играчи за уреждане на срещи. В други случаи с манипулации в тениса трима играчи вече  получиха доживотни наказания. Това са Даниел Кьолерер (Австрия)  през 2011 година, Давид Савич (Сърбия) през 2012 година и Андрей Куманцов (Русия) по-рано през тази година./БТА