Лоренцо Музети продължава с победите. След силното си представяне в Акапулко и Маями, италианецът се завърна в родната страна, за да участва в надпреварата от ATP 250, която се провежда на Остров Сардиния. Стартът за 19-годишния тийнейджър бе повече от впечатляващ, тъй като през вчерашния ден Музети се наложи над Денис Новак в мач от първия кръг на турнира. Лоренцо спечели по най-убедителния начин срещата само за 53 минути, след убедителното 6:0, 6:1.   

Роденият на 3-и март младок вече е във втория кръг, където го чака поставения под номер 1 в основната схема британец Даниел Евънс. След категоричната победа, световният номер 90 не скри задоволството си от успеха и си постави високи цели за бъдещето.

„Нямаше как да започна турнира по-силно, много съм доволен и съм горд от представянето си на корта. Всичко ми се получаваше, каквото и да опитвах, нещата просто вървяха и се насладих на мача. Радвам се да играя в Италия, да си у дома винаги е нещо специално, но аз искам да остана концентриран. Поставил съм си високи цели, които трябва да гоня, защото, ако искам да се меря с най-добрите е важно да остана постоянен и да не губя добрата си форма. Не виждам огромна разлика от това да играя на твърди кортове и на клей, старая се да нагодя играта си към всички видове настилки, само така мога да бъда успешен.  Има и такива двубои, в които всичко ти се получава, смятам, че това е основната причина да спечеля с толкова убедителен резултат, Новак е добър тенисист и се вижда, че  разполага с добър потенциал. Нямам търпение за следващия мач и отново ще дам най-доброто от себе си“, каза Музети.