21-годишният германски тенисист Александър Зверев завоюва най-значимия трофей в кариерата си, побеждавайки абсолютния фаворит във финалния турнир на АТР в Лондон Новак Джокович в два сета 6-4, 6-3. Така той се превърна в първия германец с титла от финалния турнир на АТП от Борис Бекер насам. По-рано тази седмица Зверев претърпя тежка загуба от сърбина в хода на турнира, но днес надигра стилно първата ракета в света. 

В първия сет при резултат 4-4 Зверев поведе с 40-30 при сервис на Ноле, като това бе първа в мача възможност за пробив. Германецът успя да спечели ценната точка и дръпна с 5-4, а след това по категоричен начин взе собственото си подаване с три аса в гейма.

Видимо въодушевен, Зверев направи пробив и в самия старт на втората част, но Джокович отговори с рибрейк. Младият германец обаче не се смути и направи още един пробив за 2-1, след което успя да го затвърди и преднината му стана 3-1. При резултат 5-3 за него подаваше Джокович, немецът поведе с 40-15 и оползотвори втората шампионска точка, за да сложи точка на спора след 80 минути игра.

Досега най-големите успехи на Зверев бяха победите в Мастърсите в Рим, Канада и Мадрид. Саша също така стана първият германец от 1995 г., който покорява последния турнир за сезона. Преди 23 години това стори Борис Бекер. Новак Джокович остава с пет трофея и не успя да повтори най-добрият резултат по спечелени титли на АТР финали (Федерер има шест). Резултатът в мачовете между Зверев и Джокович стана 2-2. Германецът за първи път в кариерата си успя да победи водач в ранглистата.