Денис Истомин от Узбекистан надви американеца Сам Куери със 7:6(1), 7:6(6) и спечели титлата от турнира по тенис за мъже в Нотингам, Англия, който е с награден фонд от 644 хиляди евро. Това е и първи трофей за поставения на 92-о място в ранглистата на АТП Истомин.

Куери спечели само едно разиграване в тайбрека на първия сет и допусна два пробива във втория, което даде аванс от 5:2 гейма в полза на Истомин. Американецът не се предаде и върна двата пробива, а след това поведе с 4:1 в решителната част. И точно когато изглеждаше, че Куери ще изравни с лекота сетовете, Истомин направи забележителна серия и спечели първата си титла от турнири под егидата на АТП.

"Той е много труден съперник, има прекрасен сервис. Истомин издържа до самия край, та дори и когато беше в много сложна позиция", каза американецът след края на финала в Нотингам.

Куери, поставен под номер 12 в турнира на тревно покритие, играеше за първа титла от три години насам. За последно той спечели домашната си надпревара в Лос Анджелис през 2012./БТА