Фелисиано Лопес се наслаждава на истинско спортно дълголетие. 40-годишният тенисист поне засега няма никакво намерение да спира със спорта и желае да продължи да поставя рекорди. Испанецът дебютира на турнир от Големия шлем през далечната 2001 година, когато бе само на 19. От тогава насам, опитният състезател е участвал в цели 79 надпревари от Шлема - нещо, което наистина е забележително.

Сега, шампионът на двойки от Акапулко заяви, че просто се забавлява с това, което прави и не се притеснява изобщо от факта, че годините минават и той вече е на 40.

„Не съм притеснен и няма защо да бъда. Радвам се на живота и на това, което правя. Когато си на такава възраст, знаеш, че не ти остава много и се наслаждаваш на всеки момент. Рано или късно ще спра с тениса, но поне засега нямам намерение да казвам край. Колкото до участията ми в турнирите от Шлема, никога не съм смятал, че ще мога да участвам на 79 Мейджъра. Звучи наистина впечатляващо и ми е трудно да го повярвам“, сподели испанецът.

„Към този момент искам просто да се забавлявам, а на колко Шлема ще играя още, ще покаже времето. Надявам се да стигна поне 80, за да може да отбележа своеобразен юбилей в това отношение. Доволен съм от кариерата си и каквото и да стане няма от какво да се срамувам“, коментира Лопес.