Испания изравни резултата срещу Аржентина на 1:1 победи във финала за Купа „Дейвис”, след като Хуан Мартин Дел Потро не успя да повтори успеха на Давид Налбандян по-рано през деня и загуби от Фелисиано Лопес със 6:4, 6:7(2), 6:7(4), 3:6.

Преди късния мач Налбандян се справи срещу Давид Ферер и даде преднина на отбора си след категоричното 6:3, 6:2, 6:3 в първия сингъл от финалната серия на неофициалното световно отборно първенство по тенис.

Дел Потро, който ще завърши годината като номер 9 в ранглистата на АТП, победи само за 38 минути в първия сет след пробив в петия гейм и краен резултат от 6:4.

Испанецът обаче спечели следващите два сета с тайбрек при 2 и 4 спечелени разигравания от Дел Потро, който получи контузия в пръст на крака си, а в шестия гейм разтегна мускул.

Аржентинецът продължи да играе с последни сили, но Лопес нямаше особени проблеми в последния сет, спечелен със 6:3, с което изравни резултата в серията на 1:1 победи.

По-рано през деня Налбандян се справи за 1 час и 59 минути с Ферер, който имаше сериозни проблеми както със собствения сервис, така и с този на противника си. Испанецът допусна пробив още в третия гейм на мача, а по-късно сгреши два пъти при изпълнение на сервис за втория пробив в полза на Налбандян.

Ферер, който изпитваше трудности със скоростта на топката в закритата зала „Полидепортиво Малвинас”, допусна пробиви в 7 от 15-те опита на съперника си, но оползотвори едва 2 от своите 9.

След 6:2 във втория сет испанецът падна духом и допусна цели пет аса в полза на Налбандян, който спечели с чиста победа и с красив ас по пътя за първа титла на Аржентина.

В неделя мачовете на сингъл се обръщат по схемата Хуан Мартин Дел Потро – Давид Ферер и Давид Налбандян – Фелисиано Лопес, а по-късно днес е сблъсъкът на двойки между Хосе Акасусо/Агустин Калери – Фелисиано Лопес/Фернандо Вердаско.