Вторият в схемата Райли Опелка се класира за полуфиналите на турнира на АТП 250 в Далас. Американецът, 23-и в световната ранглиста, надигра французина Адриан Манарино - 6:3, 6:4.

В битката за място на финал 24-годишният американец ще срещне своя сънародник Джон Иснър. Третия в схемата се справи със съпротивата на Вашек Поспишил (Канада) - 6:4,6:4.

Четвъртият поставен Дженсън Бруксби също се класира за полуфиналите след победа над австралиеца Джордан Томпсън с 6:3, 6:0.

21-годишният американец, който достигна до четвъртия кръг с "уайлд кард" на Откритото първенство на САЩ миналата година, за първи път в кариерата си е поставен в основната схема и продължава да преследва първата си титла на турнир на АТП.

Водачът в схемата Тейлър Фриц от САЩ отстъпи пред своя сънародник Маркъс Джирон - 4:6, 6:3, 6:7 (3). Побеждавайки номер 19 в света, Джирон постигна петата си победа в кариерата в 18 шанса срещу играчи от топ 20.

Така за първи път от 2004 г. насам четирима американци намериха място на полуфиналите в турнир от сериите ATP. Тогава мястото бе Сан Хосе, Калифорния.