Американският тенисист Джон Иснър гледа с оптимизъм към следващите предизвикателства. „Големият Джон“ е в напълно различна ситуация, спрямо последните 9 години. През последните сезони Иснър стартираше годината слабо, с поредица от загуби. Американецът обаче започна силно 2020 година, като достигна до полуфиналите на Auckland Open, а на Australian Open бе принуден да се откаже заради контузия, в мача си от третия кръг срещу Стан Вавринка.

34-годишният състезател гледа с надежда към предстоящите турнири. Иснър е поставен под номер 1 на надпреварата в Ню Йорк през тази седмица и е основен фаворит за спечелването на трофея. След това предизвикателство, 208-сантиметровият американец се насочва към Акапулко, а в началото на март са първите два големи турнира от Мастърс сериите в Индиън Уелс и Маями. Ето какво коментира Иснър относно своите цели и амбиции през сезона.

„Първо искам да кажа, че съм изключително благодарен за участието ми в ATP Cup. Да играя подобен турнир и да представям страната си, за мен това бе много вълнуващо. Там не се представих по най-добрия начин, но в Оукланд нещата се развиха положително за мен. В Австралия бях принуден да се оттегля, но сега очаквам с нетърпение да играя на New York Open. Вълнувам се, обичам това време от годината. Харесва ми да играя пред родна публика и да усещам подкрепата на сънародниците ми", сподели Джон.

Припомняме, че Джон Иснър е спечелил 15 титли в кариерата си, а 13 от тях за извоювани в Северна Америка.

„Знаете, че турнирът New York Open не се провежда в самия град. Кортовете са извън града, на половин час от Ню Йорк, но условията наистина са чудесни. Залата е прекрасна, кортовете са страхотни, хотелът ни също е чудесен. Всички играчи, които сме тук просто се наслаждаваме на всичко", завърши той.

Турнирът New York Open определено през тази година ще си заслужава, тъй като личат имената на доста известни състезатели. Освен поставеният под номер 1 Иснър, в надпреварата ще участват още имена като Милош Раонич, Кевин Андерсън и Райли Опелка. Участие бе заявил и австралиецът Ник Кирьос, но той се отказа заради травма в последния момент.

 

Автор: Делян Калинков