Легендарният френски тенисист Яник Ноа се намери нови „жертви“ за критики. Под ножа на ексцентрика падна не друг, а световният номер 1 в момента Новак Джокович.

Според Ноа, изказал се пред медиите в родината си, тенисът вече е далеч от „белия спорт“, който бе преди 30 години. Той е убеден, че с лекота би излъгал Джокович на корта, без да му даде дори гейм, при среща между двамата.

„Не може да става сравнение. С моята форма от преди 30-тина години, и ако Джокович играе с тогавашните ракети, бих го победил с резултат 6:0, 6:0, 6:0“, уверен е Яник Ноа.

„Не ми харесва тенисът в днешно време, не предизвиква чувствата, които предизвикваше преди, когато аз бях на терена,“ сантиментално и субективно продължава французинът.

Относно първите ракети в своята родина, той коментира по адрес на Жо-Вилфред Цонга, Гаел Монфис и Жил Симон: „Разликата между тях и мен? Мисля, че исках победата повече. Днес малко буксуват на едно място, спират се точно в моментите, в които трябва да направят напън, който може да ги изкачи на върха.“