Втората ракета на България за Купа Дейвис Димитър Кузманов даде интервю за "Спортно шоу Гонг", в което говори за случилото се в първия ден на надпреварата в Созопол, в който "лъвовете" победиха Армения с 3:0.

България отвя Армения в първия си мач от Купа Дейвис

"Доста променливо е времето, в момента идва доста сериозна буря, а има доста мачове да се изиграят. Не знам какво ще направят другите отбори."

"Бихме Армения днес, след като вчера отмениха всички мачове заради дъжд. Започнахме късно, аз започнах като втора ракета, победих с 6:3, 7:6, после Сашко Лазов победи 6:0, 6:0 и на двойки Грозданов и Лазаров победиха 6:1, 6:2."

"В момента играят Гърция и Армения, защото поради лошото време трябва да наваксат с мачовете. Всички други отбори играят по два мача, защото са по 4 отбора в група."

Кузманов разясни и регламента на турнира: "В момента сме в Трета световна група, която е последна на ниво национални отбори, за да се изкачим трябва да преодолеем групата, това значи задължителен успех над Гърция и после следва директен бараж-плейоф за изкачване във Втора група, който ще е срещу Ирландия, които са най-добрият отбор освен нас." 

"Реални са шансовете ни, ние сме абсолютни фаворити. Изтеглихме малко по-неприятният жребий, ирландците като ранглиста на играчите са най-предно класиране. Липсата им на играч от топ 100 обаче ги направи поставени под №4 и ще ги срещнем на полуфинал."

"И двамата (с Лазов) имаме положителен баланс срещу двамата им тенисисти, които са тук, така че се надяваме да победим."

Кузманов коментира и решението на Григор Димитров да участва на турнир в Маракеш: "Мисля, че това е един правилен избор на Григор, тъй като в турнира няма играч от първите 20, само той е там, така че това е един стратегически ход и ако играе добре, има доста добри шансове да спечели още 250 точки."

Потвърдено: Без почивка за Григор, ще играе в Маракеш

"Може би доста преумора му се насъбра, направи дълга серия и психически след турнира в София е нормално да има спад в играта му. Мисля, че това няма да му се отрази до края на сезона. Има тепърва 7-8 месеца от сезона и смятам, че ще продължава да играе добре."

Кузманов бе попитан и за феноменалното представяне на неостаряващия Роджър Федерер: "В тенис средите всеки се чуди как е възможно това, на 35-36 години да си в топ форма, явно възрастта в спорта вече не оказва толкова влияние. Тези 6 месеца, в които отсъства, може би му помогнаха да почине и сега просто лети."