Бившият световен номер 1 в тениса при мъжете Илие Настасе смята, че рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер може да продължи състезателната си кариера до навършването на 60-годишна възраст.

Макар в момента да се намира под №6 в света, швейцарецът все още считан за мнозина за един от лидерите в мъжкия тенис. Все пак има и такива, които смятат, че на 32 години Федерер вече трябва да помисли за своето отказване, но Настасе не е от тях.

„Иска ми се хората да не говореха, че Федерер трябва да се оттегли“, каза 67-годишният румънец. „Според мен той трябва да продължи да играе дотогава, докогато му се иска.“

„Не съм съгласен с тези, които смятат, че трябва да се оттеглиш, щом си преминал най-добрата си форма. Федерер не трябва да доказва нищо, той може да играе докато стане 60, стига да го иска. Роджър ще се откаже, когато почувства, че е време. Не смятам, че трябва да го прави само защото вече не е световен номер едно. Това се случва на всички, няма как да останеш първи завинаги“, допълни Настасе.

Федерер е тенисистът с най-дълъг престой на първата позиция при мъжете, като се задържа там общо 302 седмици.