Световният номер 11 Фабио Фонини разкри, че ще използва принудителната пауза в тенис сезона, за да се подложи на операция и на двата глезена. "След направените изследвания и дълги дискусии с моя щаб, реших да си направя артроскопични операции на двата глезена. Операцията ще се проведе днес в Италия. Мисля, че е правилно да направя това, докато Турът е в принудителна пауза", сподели италианският тенисист.

33-годишният Фонини, който спечели Мастърса в Монте Карло миналата година, сподели, че има проблеми с двата глезена от доста време. "Проблемът е в левия глезен е от три години и половина, вече свикнах да се справям с това. След това десният глезен също започна да ми прави проблеми преди две години. Надявах се по време на двумесечната почивка заради карантината болката да отшуми, но когато поднових тренировки, тя се завърна. Нямам търпение отново да играя", допълни атрактивният тенисист.

Към момента всички професионални турнири до средата на юли са анулирани, като Асоциацията на професионалните тенисисти и Женската тенис асоциация се надяват да могат да проведат турнирите на твърди кортове в Северна Америка през август.