Битката за място в схемата на финалния Мастърс на Интерактив тенис става все по-ожесточена, въпреки че до началото на турнира остава месец и половина. ITL Tennis 2019 ще започне на 9 декември в MG Tennis Club в парка „Заимов“. В надпреварата ще се включат осемте най-добри играчи от лигата. Засега сигурни участници са само първите четирима в ранглистата на ИТЛ, които имат над 1000 точки: Любен Попов, Иван Златанов, Цветан Иванов и Ивайло Боджаков. За Любен Попов и Иво Боджаков това ще е първо участие на финали. С най-големи шансове за свободните четири места са Веселин Димитров (810 т.), Едиз Батран (800 т.), Камен Маздрашки (770 т.), Адриан Стоименов (670 т.), Пламен Пенев (630 т.) и Станислав Иванов (570 т.). За място на финалите обаче могат да се класират още 7-8 аматьори, които при победи в Осмия, Деветия и Десетия вечерен турнир ще минат напред в класирането. Някои от тях ще дебютират в надпреварата, която има групова фаза и елиминации.

Моделът на ITL Finals 2019 е заимстван от финалите на Асоциацията на професионалните тенисисти в Лондон. Мачовете са във формат 2 от 3 тайбрек сета, като в групите играе всеки срещу всеки. Така на изпитание ще бъде не само психиката, но и физиката на тенисистите. До елиминации стигат най-добрите, а шампионът става ясен след още три мача.

Участниците във финалите ще бъдат определени в следващите три вечерни турнира на Интерактив тенис. Срещите от категория ИТЛ 500 от Осмия вечерен турнир вече започнаха в Българския национален тенис център. Победителят ще бъде излъчен след десетина дни. На 4 ноември стартират напредналите от Деветия вечерен турнир 9 MG Zaimov ITL Night Tour, който ще се играе в столичния MG Tennis клуб в парка „Заимов“. Категория ИТЛ 500 от Десетия вечерен турнир започва на 25 ноември на „Раковски“. Сблъсъците ще бъдат сериозни, защото всяка точка е важна за годишната ранглиста и за класирането за финалите на лигата.

Повече подробности за Интерактив тенис и за предстоящите състезания можете да намерите на www.interactive-tennis.com.