Шампионът от 2019 година Ник Кириос (Австралия) ще играе на финала на турнира по тенис на твърда настилка от категория ATP 500 във Вашингтон (САЩ) при мъжете с награден фонд 2,1 милиона долара. Съперник на австралийският тенисист ще бъде японецът Йошихито Нишиока. Срещата стартира точно в полунощ в неделя, 08.08, и ще може да я гледате на живо по MAX Sport 1.

Кириос достигна втори пореден финал на турнирите, в които участва за първи път в кариерата си. Той победи на полуфиналите Микаел Имер (Швеция) със 7:6(4), 6:3 в мач, продължил час и 36 минути. Австралийският тенисист се справи добре в жегата и влагата на твърдите кортове във Вашингтон. Кириос спечели продължило 24 удара разиграване за преднина от 5:4 в тайбрека на първия сет и поведе, а във втората част един пробив му бе достатъчен за крайния успех.

„Микаел е страхотен атлет и наистина не очаквах да е толкова бърз. Може би следващия път, когато играя срещу него, ще приложа и по-различна тактика. Полуфиналът определено беше труден и съм щастлив, че отново ще играя на финал“, коментира Ник Кириос, който е финалист от „Уимбълдън“ през тази година. Той може да се изкачи до 37-ото място в ранглистата, ако спечели титлата. Трофеят във Вашингтон от 2019-а е последната от общо шестте му титли от АТП сериите.

96-ият в ранглистата Йошихито Нишиока отстрани поставеният под номер 1 в схемата руснак Андрей Рубльов с 6:3, 6:4 за час и 21 минути. Нишиока нямаше победа в тура от март в Маями, но тази седмица се справи с имена като Алекс де Минор, Карен Хачанов и Дан Еванс. Той има само една титла на ниво АТП от 2018 година в Китай.

„Играли сме доста пъти с Ник, но той ме побеждава всеки път откакто бяхме 16-годишни. Наистина е трудно да се играе срещу него“, коментира японецът.