Руският тенисист Дмитрий Турсунов също си призна, че на няколко пъти му е бил предлаган подкуп за определен резултат от негови мачове.

„Предложиха ми пари по време на турнира в Мадрид в средата на миналия сезон, както и на няколко други състезания”, обясни 29-ият в света пред руския вестник „Известия”.

Турсунов отказа да съобщи колко точно пари са му предложени, както и някакви други подробности около случилото се.

Друг руски тенисист Николай Давиденко пък е разследван, след като британски букмейкър обяви за невалидни всички залози за неговия мач срещу Мартин Васало Архело от втория кръг на турнира в Сопот в началото на август.

Давиденко, който е защитаващ титлата си от турнира, спечели първия сет с 6:2, но след това загуби във втория с 3:6 и се отказа в третия при резултат 2:1 в негова полза заради контузия в крака. Въпросният букмейкър обяви официално, че налага запор върху залозите, направени върху този мач, след като се консултира с организаторите АТП. Руският състезател отрече да има нещо общо с незаконни залагания.

Вчера двама белгийски тенисисти Жил Елзенер и Дик Норман признаха, че са им предлагани големи суми пари, за да загубят свои срещи, включително и на „Уимбълдън”.