Сръбската звезда Новак Джокович стана третият тенисист, получил покана за престижния турнир Masters Cup в Шанхай от 11 до 18 ноември. Първите двама в световната ранглиста Роджър Федерер и Рафаел Надал вече си осигуриха участие в последния за годината турнир.

За Джокович това е първата покана за надпреварата, в която участват най-добрите осем състезатели през сезона. Сърбинът направи страхотен сезон през 2007 година, като се изкачи до номер 3 в ранглистата и спечели четири турнира.
”Уау, вътре съм, толкова съм щастлив,” възкликна Джокович, когато научи. „Това е една от мечтите си и затова моментът е един от най-щастливите в кратката ми кариера дотук. Нямам търпение да започва вече. Да съм един от най-добрите осем през сезона е просто невероятно. Всичко се случва толкова бързо. Щастлив съм, че ще играя в Китай и ще се постарая да се насладя на всяка минута от турнира. Дръж се Шанхай, идвам!”

Тази нощ Новак Джокович обаче трябва да се съсредоточи върху друго – четвъртфиналния сблъсък с Карлос Моя на Откритото първенство на САЩ. Сърбинът трябва да даде всичко от себе си, за да се класира на трети полуфинал в турнирите от Големия шлем тази година.

Участие в Masters Cup си осигуриха и ветераните на двойки Марк Ноулс и Даниел Нестор.