Хърватия елиминира САЩ с 3:2 победи, след като изоставаше с 1:2 и ще играе на полуфинал за Купа Дейвис- неофициално световно отборно първенство по тенис за мъже.

Решителната победа осигури тийнейджърът Борна Чорич, който се наложи над Джак Сок с 6:4, 3:6, 6:3, 6:4. Иначе победата беше подготвена от Марин Чилич, който спечели другия сингъл преди това- 7:6 (9), 6:3, 6:4 над Джон Иснър. Преди това пък при двойките Чилич и Иван Додиг поБЕдиха на двойки братята Боб и Майк Брайън.

Хърватите имат традиция в Купа Дейвис, която са печелили през 2005-а година, а през 2009-а за последно са стигнали до полуфинал. Американците пък отпадат в този турнир за четвърти път при водачество 2:0 и допуснат обрат.

Сърбия все пак спечели петия мач и така отпада от Великобритания след 2:3. Анди Мъри се включи в празненствата на британския тим, въпреки че не игра, както и голямата звезда на домакините Новак Джокович. В последния сингъл Янко Типсаревич победи Джеймс Уърд с 6:2, 3:6, 7:5.

Аржентина спечели като гост на Италия с 3:1, а Франция победи при гостуването си на Италия с 3:1. И в двете срещи последните мачове на сингъл беше решено да не се играят. /БТА