Водачът в схемата Хуберт Хуркач от Полша се класира за финала на турнира по тенис на твърда настилка в зала в Марсилия (Франция) с награден фонд 707510 евро.

Хуркач победи Александър Бублик (Казахстан) с 6:4, 7:6 (4) за 94 минути и утре ще търси шеста титлата в кариерата си.

Полякът наниза 22 аса и спечели 82 процента от точките си на първи сервис. Той направи един пробив по пътя си към успеха в първия сет. Във втората част нямаше пробиви, а в тайбрека Хуркач поведе с 5:2 и със 7:4 затвори мача.

"Познавам Саша откакто бях на 11 или 12 години. Преживяхме много, дори играхме на двойки като юноши. Той е много забавен и внася страхотна енергия в спорта. Може да направи някои невероятни удари. Хубаво е, че играехме като юноши, а сега на високо ниво, полуфинали на турнир от АТО, наистина е невероятно. В края на седмицата мечтата му е да имам шанс да вдигна трофея. Това е поредната цел, така че съм много щастлив, че играх добър тенис", каза полякът след мача.

На финала в неделя Хуркач ще играе срещу представителя на домакините Бенжамен Бонзи, който в изцяло френски сблъсък елиминира сънародничка си Артур Филс с 6:4, 6:4 за 84 минути, след като направи по един пробив в двата сета.

 

БТА / Автор: Ива Кръстева