Хуберт Хуркач се класира за втория кръг на силния тенис турнир в Токио, Япония. Поставеният под номер 2 в основната схема поляк надви в тежка битка Маркос Гирон от САЩ с 6-4, 6-7 (5), 6-4 за близо два часа и 10 минути игра.

Хуркач спечели откриващата част с един-единствен пробив, дошъл в десетия гейм. Във втория сет двамата си размениха по един брейк и така се стигна до дълъг гейм, в който американецът показа по-солиден тенис, за да възстанови паритета. Третата решителна част започна с ранен пробив за по-класния от двамата тенисисти и Хуркач не изпусна инициативата до края. В следващия кръг той ще се изправи срещу полуфиналиста от Ю Ес Оупън Джак Дрейпър или квалификанта Матия Белучи.

Друг италианец - бившият финалист на Уимбълдън Матео Беретини, също имаше победен старт в японската столица. Той се справи с Ботик ван де Зандсхулп за крайното 6-3, 6-4. Първият сет бе изпъстрен с пробиви, като след цели пет - 3 на 2 в полза на Беретини, италианецът поведе в резултата. Във втората част той проби съперника в първия му сервис гейм и след това не погледна повече назад. Следващото предизвикателство пред Беретини е мач с водача в схемата Тейлър Фриц или Артур Филс от Франция.

Сънародникът на Филс - Юго Умбер, стартира с успех над участващия с "уайлд кард" представител на домакините Шинтаро Мочизуки, а Мариано Навоне от Аржентина преодоля италианеца Лучано Дардери в два сета. | БГНЕС