Бившият номер едно в света Лейтън Хюит бе обявен като част от отбора на Австралия за Купа Дейвис в мача има срещу Тайланд, но подготовката стана малко напрегната, след като треньорът им Дарън Кахил се оттегли, заради лични и бизнес причини.

Хюит изпусна последния мач, заради контузия през септември, когато 28-кратните Световни шампиони загубиха плейофите в Чили. 27-годишният тенисист ще е част от тима, комбиниращ млади и опитни играчи другия месец в Банкок, заедно с Брайдън Клейн, Крис Гучоне и Карстън Бал, информира БГНЕС. „Избрахме добър отбор, който според мен е способен да спечели в Тайланд”, заяви капитанът на тима Джон Фицджералд.

„Лейтън, Крис и Карстън работиха много през лятото и са в отлична форма. Барайдън заслужава поздравления за непрестанното подобрение на играта си”, допълни още той.

В същото време Кахил, който е тренирал Агаси и Хюит, заяви, че ще се оттегли от поста след две години, заради „лични и бизнес причини”. Той ще бъде заместен от Уали Мазур, който първоначално водеше тима.