Най-добрият австралийски тенисист Лейтън Хюит изрази мнение, че Откритото първенство в родината му тепърва започва. Бившият номер едно в света в момента е извън Топ 20, но се класира без проблем за третия кръг на турнира от Големия шлем. Следващият опонент на Хюит обаче е доста неприятен – 15-т в основната схема Маркос Багдатис.

Любимецът на местната публика Хюит е наясно, че може да отпадне още в следващата фаза, но се надява с помощта на феновете да успее да преодолее Багдатис.

„Мисля, че когато започнеш да играеш срещу големите имена, това въвлича и публиката в мача. Наистина се създава страхотна атмосфера, това е сигурно,” заяви Хюит.

„Няма значение срещу кого играя…винаги е трудно. Нямаше значение дали ще бъде Багдатис или Сафин, и двамата са много добри,” допълни русокосият тенисист.

„До преди няколко дни показвах много силна игра. Ако продължа в същия дух, мисля, че мога да победя всеки. Въпросът е да излизам на корта и да играя моята си игра. Чувствам се уверен. Стигнах до трети кръг. Въпросът е да оцелееш през първата седмица и аз почти успях,” завърши Лейтън Хюит.