Бившият номер едно в света Лейтън Хюит тренира по шест часа на ден, за да възстанови формата си след операцията и за да успее да се завърне триумфално в топ десет.

 

Шампионът от Уимбълдън и US Open падна до 67 позиция в ATP ранглистата, след като претърпя тежка контузия, която го извади от кортовете през годината, но планува да се включи отново в борбата през следващия месец на Аустрелиън Оупън.

 

 „Ще се разбия от тренировки, за да вляза в челната десетка и да се включа в Мастърс Къп другата година“, призна Хюит пред вестник „Sunday Telegraph“.

 

 

 „Трябва да преминеш през доста турнири, за да успееш да постигнеш това, а за тази цел трябва да съм раздвижил всяка една част от тялото си“, допълни още австралийската звезда. Хюит разказа, че плува, кара колело, катери стълби и се разтяга преди да хване ракетата си. Ракета номер едно на Австралия заяви, че няма никакво съмнение, че се връща във форма.

 

 „Всъщност се забавлявам. Ако си във форма повечето време обикаляш по турнири, това сега е една възможност да погледна не само към лятото на Австралия, но и към календара за 2009 година. За щастие мога да възстановя тялото си в перфектна форма и да ме видите на гребена на вълната другата година“, заяви Лейтън Хюит.

 

Австралиецът ограничи турнирите си до 11 тази година, а заради бедрената му контузия се наложи да пропусне Ю Ес Оупън, първото по-сериозно състезание, което пропусна след Ролан Гарос през 2005 година, от който също се оттегли, отново заради контузия.