Шампионът от 2002 година Лейтън Хюит (Австралия) се класира за третия кръг на Откритото първенство на Великобритания по тенис.

28-годишният Хюит победи поставения под номер 5 полуфиналист от „Ролан Гарос” Хуан Мартин Дел Потро (Аржентина) с 6:3, 7:5, 7:5 за 2:32 часа.

Австралиецът спаси шест възможности за пробив в първия сет, който спечели, след като взе подаването на съперника си в шестия гейм.

Хюит направи единствения пробив за 6:5 във втората част, след което поведе с 2:0 сета. Той реализира ранен пробив в третата част и при 5:4 сервираше за мача. Дел Потро успя да пробие за първи път в мача за 5:5, но веднага след това отново загуби подаването си и при втория си опит Хюит не пропусна победата. Австралиецът пласира 14 аса и общо 43 печеливши удара в двубоя.

20-годишният Дел Потро, който през този сезон достигна до четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия, пък отпадна във втория кръг на „Уимбълдън” за трета поредна година.

Финалистът от 2004 и 2005 година Анди Родик (САЩ) също продължава в третия кръг.

Поставеният под номер 6 Родик наниза 18 аса и отстрани руснака Игор Куницин с 6:4, 6:2, 3:6, 6:2 за 2.06 часа.

26-годишният американец проби в петия гейм, за да спечели първия сет.

Втората част стартира с нов пробив за Родик, който набързо дръпна с 5:1, за да поведе с 2:0 сета.

Куницин, който отстрани Григор Димитров след отказване на българина в третия сет заради контузия, успя да вземе третата част, след като проби за първи път сервиса на Родик в осмия гейм.

Американецът обаче бързо се съвзе и след ранен пробив поведе с 3:0, с което предреши четвъртата част и мача.

В третия кръг Родик ще играе с австриеца Юрген Мелцер, който се справи с Бенямин Бекер (Германия) със 7:6(6), 6:3 7:6(1).