Американецът Райън Харисън показа чувство за хумор, след като се класира за финала на сингъл в турнира по тенис, който се играе в Бризбейн, Австралия. 25-годишният тенисист победи тийнейджърът Алекс Де Минор в три сета и така очаква с нетърпение изхода от другия полуфинал, който е между българина Григор Димитров и Ник Кириос.

Аверът на Гришо при двойките стигна финала в Бризбейн

„Алекс е великолепен тенисист, има качества, а вие, австралийците сте много шумни и давате енергия. Той се възползва от това. Взимаше топката рано и ме поставяше под напрежение. Пропусна важна точка в тайбрека. Беше удоволствие да играя с него”, каза Харисън.

„Първата ми задача бе да извадя публиката от мача, но се провалих. От самото начало Де Минор показа високо равнище и бе готов. Аз имах някои шансове, но той се възползва от ранния шанс за пробив. Опитах да се концентрирам върху моята страна на корта. Не знам дали падна неговото ниво, но накрая нещата се получиха за мен.”

„Може би подходът промених през този сезон. Все пак това е нова година, очакванията са различни. Сега подходът ми е различен. Искам да давам всичко от себе си на корта. Ако го правя, ще има прогрес.”

Колкото до сблъсъка Димитров-Кириос, Харисън с усмивка заяви: „Няма много талант на корта в следващия мач. Който и да спечели, ще бъда щастлив да изляза срещу него във финала. И двамата са невероятни играчи. Сега трябва да се успокоя малко. Имаме полуфинал при двойките с Григор. Надявам се, че ако играя срещу Григор във финала, ще имам  малко повече зрители на моя страна.”