В самия си край сезонът на Карен Хачанов стана още по-добър. Талантливият руснак се класира за своя първи финал на ниво Мастърс турнир. Руснакът направи това в Париж, на последната надпревара от сериите, след 6:4, 6:1 над Доминик Тийм след само 71 минути на корта.

22-годишният Хачанов започна турнира с едва 3 победи от 19 мача с играчи от топ 10, но през изминалите дни победи цели трима от елитната десетка – Джон Иснър, Александър Зверев и Доминик Тийм.

Преди 2018-а руснакът имаше само 4 победи на ниво Мастърс, но тази година вече има 15 успеха в такива турнири, включително достигане до полуфинали на Роджърс Къп в Торонто. Хачанов спечели и две титли през сезона – в Монпелие и Москва.

В неделя той ще опита да стигне и до най-големия трофей в кариерата си като срещу него ще бъде някой измежду легендите Новак Джокович и Роджър Федерер. През октомври Хачанов влезе в топ 20 на света, а при титла би достигнал дори до топ 10.

Тийм влезе в мача като фаворит, но бе категорично надигран от руснака, чиито удари от основната линия бяха много по-качествени и с тях успяваше да доминира дори на сервис на съперника.

Първият сет бе решен след пробив за 5:4. След него Хачанов трябваше да отрази два шанса за рибрейк, но в крайна сметка стигна до успеха.

Вторият сет започна с два разменени пробива, но след 1:1 Тийм не взе нито един гейм повече. За него утешението е фактът, че през тази седмица си гарантира участието във Финалите на АТР в Лондон.