Руснакът Карен Хачанов загуби първия си мач за 2024 година.  На турнира на твърда настилка в Хонконг поставеният под номер 2 в схемата Хачанов отстъпи с 6:7(2), 6:2, 2:6 пред финландеца Емил Руусувуори в мач от втория кръг.

Хачанов, който през голяма част от миналата година трябваше да лекува контузии, показа, че все още не може да намери постоянството в играта си. Хачанов пласира десет аса и водеше с пробив както в първия сет, така и във втория, но успя да спечели само единия от тях. В третия сет той нямаше сили и бе напълно надигран от Руусувуори.

На четвъртфиналите Руусувуори ще срещне друг руснак в лицето на Павел Котов.

В последния мач за деня Котов спечели с 6:4, 6:3 срещу шестия в схемата Лоренцо Музети от Италия. Котов реализира по един пробив и в двата сета, които му бяха напълно достатъчни за победата.

Към финалната осмица продължава и третият в схемата Франсис Тиафо. Американецът победи в равностоен мач сърбина Миомир Кецманович с 6:3, 7:6(4).

Следващият съперник на Тиафо ще бъде китаецът Цзюнчън Шан, който игра над 3 часа и половина, за да победи нидерландеца Ботик ван де Зандсхулп с 6:7(5), 7:6(2), 7:6(2).