Томи Хаас ще се подложи на тестове на косата и кръвта заради разследването от страна на Международната федерация по тенис, че е бил натровен по време на полуфинала за купа Дейвис срещу Русия в Москва през септември.

Германският тенисист загуби в три сета - 2:6, 2:6, 2:6, от Игор Андреев в първия сингъл, а след това бе невъзможно да играе в следващата среща заради силни стомашни болки и разстройство. Александър Васке, който игра в двубоя на двойки, заяви, че неизвестен човек му е казал, че Хаас е бил натровен.

"Бях шокиран, когато Александър ми съобщи тази новина. Когато премислих отново ситуацията, вече мога да си представя, че това е било възможно", заяви Хаас.

Германия водеше с 2:1, но загуби последните два сингъла, а с това и срещата с 2:3 победи. Сега Международната федерация по тенис започна разследване на случая.

Германската тенис федерация обаче не смята, че има медицинско доказателство, което да подкрепи обвиненията. Говорител на централата заяви днес: „Няма медицинска причина, която да ни кара да се съмняваме и да искаме допълнителни тестове. Като федерация, ние трябва да разчитаме на фактите и да не се поддаваме на спекулации.”