Бившият номер 2 в световната ранглиста по тенис Томи Хаас  (Германия) планира да се завърне на корта през март следващата година на турнира в Маями, съобщава ДПА. 36-годишният Хаас се възстановява от поредна операция на  рамото и няма да бъде готов за Откритото първенство на  Австралия в средата на януари.

"Като цяло се чувствам добре. До няколко седмици се надявам  да мога отново да удрям топката с дясната ръка. Засега използвам само с лявата", коментира германецът. Хаас се подложи на хирургическа интервенция през юни за  четвърти път в кариерата си след 2002, 2003 и 2007 година. Той на този етап не възнамерява да прекратява кариерата си,  въпреки че в началото на годината на няколко пъти се отказа от  участие в турнири заради физически проблеми.

"Най-важното е отново да бъда напълно здрав. Искам сам да  реша кага да се откажа, а не причината за това да бъде  контузия", каза Хаас. Германецът се вижда като треньор някой ден, след като  прекрати състезателната си кариера. Той обаче иска да работи с  тенисист, чиято игра харесва, като например Роджър Федерер или Григор Димитров, които подобно на него, са сред малкото  професионалисти в момента, удрящи бекхенд с една ръка. "Бих тренирал някой като Григор Димитров, който има  потенциал да бъде сред най-добрите в тениса. Обичам да го гледам на корта. Харесвам стила му и се наслаждавам на играта му",  коментира Хаас./БТА