Тихомир Грозданов и Димитър Кузманов започнаха с победи участието си на фючърса с награден фонд $10,000, провеждащ се през тази седмица на кортовете на ТК "Изида" (Добрич).

Поставеният под №6 Тихомир Грозданов се наложи със 7:5, 6:4 над попадналия в основната схема като щастлив губещ Лоренцо Папасидеро (Италия) и във втори кръг ще се изправи срещу Петър Трендафилов, който във вторник отстрани с 6:4, 4:6, 6:4 Александър Лазов в изключително оспорван двубой, продължил близо два часа и половина.

Тенисист №1 на Европа за юноши до 16 години Димитър Кузманов също постигна победа на старта на турнира, налагайки се с 6:4, 6:3 над македонеца Шендрит Деари и в спор за място на четвъртфиналите ще се изправи срещу поставения под №2 Петру Александру Лунчану (Румъния), заемащ 409-то място в АТР ранглистата.

"Като за първи мач съм доволен, защото навлизаш в турнира и обикновено първите мачове са най-тежки. Смятам, че играх добре като се има предвид неблагоприятните условия - времето е много студено и духа силен вятър. Това ми попречи да играя по-добре от желаното, но пък съм доволен, че победих", сподели Кузманов минути след края на двубоя. "Мисля, че имам възможности да се справя, тъй като и преди съм играл срещу тенисисти от Топ 400 и малко не ми достигаше. Може би утре ще е моят ден и ще мога да победя. Ако не, ще се боря докрай", добави Мико по повод следващия си противник.

В сряда се изиграха още три мача с българско участие от програмата за първи кръг, но за съжаление останалите трима родни тенисисти претърпяха поражения - получилият WC Димитър Петров не взе и гейм на поставения под №2 Петру Александру Лунчану, Андреас Нейков отстъпи с 6:7(4), 5:7 на квалификанта Адриан Марин Данческу (Румъния), а в изключително оспорван двубой Никита Кривонос (САЩ) победи със 7:6(4), 4:6, 7:5 Данаил Търпов.