Григор Димитров дебютира на тревни кортове този сезон днес от 14:00 часа с първия си двубой от Fever Tree Championship в лондонския The Queen’s Club. Съперник на българската звезда е босненецът Дамир Джумхур, а мачът открива програмата на централния корт на ATP 500 надпреварата в столицата на Великобритания. Мачът може да се проследи пряко по MAX Sport 1, както и на Live.A1.bg.

Досега българинът и босненецът, който заема 29-а позиция в ранглистата, имат два мача помежду си, като победител в тях е първата ни ракета. Успехите на Димитров са с по 2:1 сета на твърдите кортове в Делрей Бийч през 2016 г. и в Пекин през 2017 г. Ако успее да се справи със съпротивата на Джумхур, във втория кръг потенциален съперник на българина е бившият световен №1 Новак Джокович.

Завръщане на корта след почти една година извън него заради травми ще направи шотландецът Анди Мъри. Освен присъствието на Димитров, Джокович и Мъри, в списъка с участници в турнира личат имената на Марин Чилич, Давид Гофен, защитаващият титлата си от миналата година Фелисиано Лопес и Стан Вавринка.

Надпреварата на тревата в The Queen’s Club е сред любимите на Григор Димитров. Българинът спечели титлата тук през 2014 г., а през миналия сезон загуби драматично полуфинала срещу бъдещия шампион Фелисиано Лопес.

ATP 500 Fever Tree Championship може да се проследи на живо по MAX Sport 1 и на Live.A1.bg до неделя, когато е мачът за титлата.