Българската звезда в тениса Григор Димитров не остана особено доволен от първите си изяви на турнира в Акапулко. Той е шампион там от 2014 г., но в мача си с американеца Денис Кудла тръгна доста тромаво. 

Гришо спечели трудно първия сет със 7:5 и точно за представянето си в тази част, намери и недостатъците си. Впоследствие той взе втория сет с 6:1, като показа доста по-уверена игра и продължава напред срещу друг американец - Доналд Йънг. 

"Никога не е лесно да се започне един турнир. В първите разигравания, в първите части, винаги има малко нерви. Аз бях малко разконцентриран в първия си сет на мача с Кудла. Но важното е, че направих силен втори и впоследствие спечелих мача. Винаги по-важното е да тръгнеш с победа."

"Това ми дава увереност. Сега ми предстои мач с Доналд Йънг, срещу когото всяка една грешка и всеки един момент на липса на концентрация може да ми коства много. Но аз се надявам да намеря ритъма си."

"Най-хубавото място за това е Акапулко. Тук спечелих титлата през 2014 г., а това е една от най-великите години за мен. Сега се наслаждавам на мачовете си и се опитвам да достигна отново нивото си от тогава", сподели Гришо.