Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за третия кръг на силния Мастърс турнир в Синсинати. Той отстрани канадеца Вашек Поспишил след два тайбрека и вече е сред най-добрите 16 на турнира. 

Досега българинът лесно побеждаваше този съперник в двата им мача до момента, но сега мачът беше изключително мъжка битка. В нея обаче първата ни ракета показа по-здрави нерви и надделя след 7:4 в първия тайбрек и 7:5 във втория. 

Иначе мачът започна перфектно за нашето момче. Той проби още в първия гейм и сервираше уверено след това. Но в петия гейм Поспишил върна пробива и в крайна сметка повече взети подавания на съперника нямаше до тайбрека. 

В него отново всичко беше равностойно, но канадецът поведе с минипробив за 4:3. Тогава дойде моментът на Гришо, който проведе наказателна акция и взе следващите четири точки, за да поведе с 1:0 сета. 

Втората част също беше изключително равностойна. В нея двамата продължаваха да взимат подаванията си, но имаха и критични моменти. Григор на два пъти пропусна точки за пробив, а Поспишил можеше да стигне до такъв в деветия гейм. Тогава той имаше три брейкбола, но българинът ги спаси и в крайна сметка всичко след това се реши с тайбрек. 

В него Димитров стигна до три мачбола, но канадецът спаси първите два на свой сервис. При третия обаче Григор беше безкомпромисен и го реализира, с което записа мача на своя сметка. 

Така той постигна трета победа от три мача над този съперник и вече е в третия кръг. Там той чака победителя измежду американеца Марди Фиш и номер три в схемата Анди Мъри. Битката между тях е в сряда вечерта.