Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира в Стокхолм. Той победи на старта на кампанията си сърбина Филип Крайнович с 2:0 сета (7:5, 6:3) и продължава напред. 

На 1/8-финалите в надпреварата нашето момче ще срещне испанеца Николас Алмагро, който е щастлив губещ от квалификациите. Въпреки че отпадна в последния им кръг, той беше включен в схемата заради отказ на съперник и елиминира ветерана Ярко Ниеминен в последния му мач в турнир от АТР. 

Програмата все още не е извадена и актуализирана за този етап, но нищо чудно Димитров и Алмагро да се срещнат в четвъртък. 

Иначе двамата тенисисти започнаха стабилно и взеха без особени проблеми първите си подавания в мача. В четвъртия гейм Гришо реализира пробив, за да поведе с 3:1. И тъкмо, когато трябваше да затвърди пробива си, за да натрупа комфортен аванс в средата на сета, нашето момче позволи и неговото подаване да бъде взето от противника и така Крайнович неутрализира това изоставане, след като взе и подаването си за 3:3. 

Гришо сложи точка на срива си в следващото подаване, в което отрази и брейкпойнт с хубаво отиграване на мрежата. Но сърбинът бързо се върна в играта, печелейки и следващия гейм, за да доведе нещата до 4:4. 

Всичко можеше да приключи за нашето момче, след като в деветия гейм допусна нов пробив. Когато Крайнович сервираше за сета обаче, Димитров направи пробив на нула, а после взе и подаването си, за да поведе с 6:5. 

Когато Крайнович сервираше за оставане в сета, Гришо стигна до три сетбола, които обаче бяха отразени от подаващия. Българинът обаче не се поддаде и все пак взе гейма и сета на сметката си, за да поведе с 1:0 след 7:5 при петия си сетбол. 

Вторият сет започна великолепно за Димитров, който освен, че взе първото си подаване, веднага след това проби съперника си, за да дръпне с 2:0 и с ранен пробив. Впоследствие той взе и сервис-гейма си, за да дръпне с 3:0. Двамата си размениха по едно подаване, за да стане резултатът 4:1 за нашето момче. Размяната продължи и за 5:2. 

В крайна сметка при втория си мачбол в деветия гейм на втората част на тази битка българинът се възползва и след 6:3 във втория сет, продължава напред в Стокхолм. Българската звезда е поставен под номер пет в основната схема, докато опонентът му мина през квалификации, за да стигне до спора с него. 

Това е един от любимите турнири на Гришо, като преди две години тук той спечели първата си голяма титла от турнир от веригата на АТР. Сега надеждите му са за добро представяне в Швеция.