Голямо завръщане в елита на тениса. Това е голямата цел на българската звезда Григор Димитров до края на годината. Това разкри самият той в навечерието на старта на участието си в турнира в Акапулко. 

Пред мексиканското издание "Economia Hoy", той разкри, че иска да намери отново място в Топ 10 на света. Димитров беше в тази елитна компания през 2014 г., като тогава стигна дори до място в Топ 8. 

"Всяка година е различна и всеки ден ми предлага нови предизвикателства. Сега за мен е важно да променя нещата в правилния начин и затова направих промени в екипа си. Най-важното за мен сега е да работя и това правя ежедневно."

"Освен това, трябва да запазя физическото си здраве и да съм психически устойчив за всичко, което ми предстои, за да поддържам едно добро ниво. Мисля, че тази година имам добри възможности. Ако направя няколко големи мача мога да вляза в Топ 10, което е целта ми", сподели Димитров пред изданието.

Той за пореден път се върна към сравненията с легендата Роджър Федерер. В началото на кариерата му българинът беше наричан "Бейби Федерер", но вече не иска да го наричат по този начин. 

"Първоначално това беше една закачка. Но сега вече се утвърждавам в моя си път и не е необходимо вече да се правят такива сравнения с Роджър. Знам, че високите очаквания винаги ще ги има към мен точно поради тази причина. Но аз си вървя по пътя и се надявам да е успешен", сподели още българинът. 

Той започва участието си в Акапулко срещу американеца Денис Кудла, който е 65-и в света. 

"Той е много добър играч, гледал съм го нееднократно. Има страхотни качества и съм сигурен, че ще иска да ме пребори. Аз обаче ще се концентрирам върху представянето си и ще работя здраво за всяка точка", сподели Димитров.