Ракета №1 на българския тенис Григор Димитров допусна поражение още в първия кръг на турнира в Рим. Хасковлията преклони глава пред Александър Зверев от Германия и загуби с 1:6, 4:6. Надпреварата е с награден фонд 3.28 милиона евро.

Срещата започна със сервис на германеца и той успя да спечели стартиращия гейм за 1:0. При това го стори ударно на 0. Григор не се притесни особено и върна жеста, затваряйки гейма за 1:1, но с известни трудности.

Зверев отново си взе сервиса и поведе с 2:1. В четвъртия гейм на първия сет Зверев имаше два брейкпойнта и успя да спечели втория, за да поведе с 3:1. Въпеки опитите за съпротива на нашия тенисист, Зверев затвърди преднината си и поведе с 4:1. Слабото представяне на Димитров в първия сет продължи и той допусна нов пробив за 1:5. Младият германец успя да вземе поредния си сервис и така спечели сета с 6:1.

След четири поредни загубени гейма Димитров тръгна добре във втория сет и поведе с 1:0 гейма. Зверев продължи със сигурната си игра, взе си подаването, а в третия гейм отново за пореден път проби българина и поведе с 2:1. Зверев успя отново да затвърди пробива си и поведе с 3:1. Григор Димитров успя да вземе сервиса си при петия гейм и намали изоставането си до 2:3. Германецът не се отпусна и успя да поведе с 4:2 при свой сервис.

След сериозна борба в седмия гейм Димитров си взе подаването и се върна в сета, намалявайки резултата до 3:4. Димитров постигна пробив в осмия гейм на втория сет и изравни резултата до 4:4. Всичките усилия на българския тенисист в осмия гейм се оказаха напразни, тъй като той допусна да бъде пробит в деветия и резултатът стана 5:4 за Зверев, а след това германецът си взе подаването, приключи сета с 6:4, а с това спечели и мача.

Така след отпадането си в първия кръг на надпреварата в Мадрид, Димитров си тръгва рано и от Рим, а също така пропада и в световната ранглиста.

В следващия кръг Зверев ще играе с номер 3 в схемата Роджър Федерер от Швейцария.