Григор Димитров се включи в рубриката на официалния сайт на турнира в Индиън Уелс "Пет минути с...". В нея Гришо отговори на много любопитни въпроси като това с кой супергерой би играл на двойки и какви са готварските му умения.

Прочетете интервюто:

Правиш някои невероятни удари на корта. Тренираш ли някога тези отигравания?

Не, но понякога се опитвам да направя няколко подобни удара на тренировка. Моят треньор никога не е доволен от тях, но какво мога да направя? Обичам да импровизирам. В последния ми мач имаше един от тези моменти, в които трябваше да измисля такъв удар. Просто бях на правилното място и това беше плюс за мен.

На кои тенисисти се възхищаваше като малък?

Най-вече на Сампрас и Агаси. Наблюдавах ги по телевизията, но нямах възможността да ги гледам често, защото бях в България и по това време не се излъчваха много такива мачове. Разбира се, възхищавах се още на Федерер и останалите момчета. Надявах се, че един ден ще мога да се изправя срещу тях на корта.

Ако можеш да си избереш някой супергерой за партньор на двойки, кой би бил той?

Батман. Просто го харесвам от малък. Той е единственият супергерой, по който бях обсебен.

Разкажи ни за готварските си умения.

Много съм добър. В последно време работих много върху уменията си да правя бисквити и тирамису. Всички вкъщи са много щастливи от уменията ми засега и се опитвам да не ги разочаровам.

А какво е следващото готварско предизвикателство, срещу което си готов да се изправиш?

Чийзкейк. Не е лесно, но обичам да се изправям срещу предизвикателствата по същия начин, по който го правя, когато съм на корта.

Имал ли си някоя кухненска катастрофа досега?

Не, засега не съм (смее се)

Освен тениса, с какви други спортове обичаш да се занимаваш?

Много обичам да бягам, да карам колело, понякога и мотокрос, когато имам възможността. Но се опитвам да остана далеч от тези неща и да бъда предпазлив. Опитвам се да бъда добро момче в момента.

През изминалия сезон Джокович нахлу по време на пресконференцията ти в Индиън Уелс. Ще му върнеш ли жеста през тази година?

Евентуално ще го направя, когато той най-малко го очаква.

На някоя пресконференция или някъде другаде?

Ще видим, ще видим...

Какви са целите ти за този сезон?

Разбира се, че имам цели, тъй като е добре да имаш нещо, към което да се стремиш и за което да се бориш. Мисля, че основната ми цел за момента е да играя добър тенис и да продължавам да подобрявам играта си с всеки изминал ден. След това резултатите просто ще дойдат.