Българинът Григор Димитров и италианецът Андреас Сепи ще играят финала си на двойки в Ийстбърн в този следобед, решиха организаторите, след като проливен дъжд отложи петъчните срещи от турнира на трева с награден фонд 460 хиляди евро.

Димитров и Сепи, които играят за първи път в отбор на двойки, ще трябва да изчакат два мача на първия корт в Ийстбърн и по програма трябва да започнат преди 16 часа срещу израелците Джонатан Елрих и Анди Рам. Те стигнаха до финала след един загубен сет в началото на турнира и последователни чисти победи, една от които срещу поставените под номер 1 Рохан Бопана (Индия) и Аисам Куреши (Пакистан).

Докато Димитров играе за първи път на финал от турнирите на двойки в АТП, Сепи ще запише пето участие. Италианецът обаче има четири загуби, а последното му постижение е полуфинал в Доха.

Ерлих и Рам отстраниха вторите в схемата и 2-кратни шампиони Фирстенберг и Матковски още в първия кръг. Израелската двойка има две титли от турнира, дошли при победи през 2005 и 2006 година.

Израелците ще играят 25-ия си финал от турнири на АТП и до момента са с равни показатели при 12 победи и 12 загуби. Двамата не са играли на финал заедно от август 2008, когато загубиха от американците Брайън на Мастърса в Синсинати.

Ерлих, който е с актив 14:13 във финали на двойки, спечели последната си титла миналата година на турнира в Куинс, когато негов съотборник беше Новак Джокович. Рам е с отрицателна статистика при 16 спечелени срещу 17 загубени финала, като последната победа беше записана в Маями преди две години със съотборник Мирний.