Българският тенесист Григор Димитров се върна към детските си години, в които е тренирал с баща си. Това се случи… благодарение на добрия му приятел Роджър Федерер и неговото видео, в което показа триковите си удари под лекия сняг в Швейцария.

Първата ни ракета участва в шоуто Tennis United и задачата му беше да коментира последните най-популярни видеа в социалните мрежи с тенис в домашни условия. Шампионът от Лондон 2017 оцени не само Маестрото, но и тандема между Фабио Фонини и Флавия Пенета.

„Спомням си като бях малък всяка сутрешна тренировка с баща ми. Ходехме в една зала и вътре беше страшно студено, когато навън валеше сняг. Залепяхме изолирбанд на дървения под и дори играехме с ръкавици, защото беше много студено. В залата нямаше никакво отопление“, разказа Григор.

„Това е един добър пример за упоритост. Видеото страхотно от всяка гледна точка. В същото време е и много вдъхновяващо. Когато искаш нещо, няма граници. Няма нещо, което да те спре“.

Григор коментира и конкретно ударите на Роджър и призна, че се забавлява:

„Знаете как е, трябва да се тренират тези удари“.

Водещият ни тенисист оцени и уменията на Фабио Фонини и Флавия Пенета: „Ето ги и най-добрите! Фабио и Флавия. Това се случва, когато хора със състезателен характер са заключени у дома с децата си. Тя още е много добра, вижте тези удари! Между краката, с гръб… Фабио си е Фабио!“